Nebesky dobré sušenky

nebesky_dobre_susenky_01_WEBSIZE

Mandlové máslové sušenky jsou velice jednoduché na přípravu, chutnají skvěle a vydrží stejně dobré až dva měsíce. Hodí se na vánoční stůl a hezky zabalené klidně i jako dárek,“ doporučuje Sabina Kmecová z restaurace Nebespán v Kašperských Horách, která recept připravila.

Suroviny:

Na 100 sušenek o průměru cca 5 cm (nebojte, vydrží křupavé celý měsíc!), potřebujeme:
580 g hladké mouky
620 g polohrubé mouky

350 g jemně mleté mandlové mouky (nejvýhodněji objednáte v potřebách pro cukráře a pekaře)
4 kapky mandlového aroma (mají ve všech větších obchodech)
600 g másla
350 g třtinového cukru
450 g cukru krupice

5 žloutků
5 ks celých vajec
1 lžička prášku na pečení
vanilka z 1 celého lusku

nebesky_dobre_susenky_01_WEBSIZE

Postup:
1. V robotu vyšlehejte žloutky, vejce a cukr do hladké pěny.

  1. Poté postupně zapracovávejte měkké máslo (ne tekuté), mandlové aroma a mandlovou mouku.
  2. Smíchejte oba druhy mouky s práškem na pečení s vanilkou a postupně přidávejte ke směsi.
  3. Hotové těsto nechte přikryté odpočinout jednu hodinu v lednici, poté jej vyndejte a nechte odpočívat ještě 30 minut při pokojové teplotě.
  4. Těsto rozválejte na pomoučněné ploše na tloušťku cca 4-5 mm a vykrájejte kulaté sušenky.
  5. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 6-7 minut při teplotě 190 stupňů.

7. Nechte vychladnout cca 10 minut, poté sundejte z plechu a nechte úplně vychladnout.
Tip Nebespánu:
Sušenky můžete uchovávat po dobu až 2 měsíců například v plechové krabici na sušenky, ale nedávejte je do lednice.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s